Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Har du sunget en sang i dag?

Har du sunget en sang i dag?


# Klummer
Udgivelsesdato Udgivet mandag d. 24. juni 2019, kl. 14:55
Har du sunget en sang i dag?

Det er godt, at man er god ved sig selv. Det er godt, at man gør noget for at være det. Måske har man brug for flere vitaminer eller måske et glas vin af og til. Måske er det godt, at man går en tur, eller at man holder fri og holder ferie ind i mellem. Det kan alt sammen have betydning for vores velvære. Det har uden tvivl også betydning for velværet, at man synger en sang eller flere med sig selv eller sammen med andre.

Man kan synge med sig selv i badet. Man kan synge med sig selv på cykel og i bil. Men måske er det ikke altid en god idé, at man synger i bussen eller toget. Man kan synge med Kim Larsen, mens man går og laver mad. Man kan synge med Gustav Winckler og Rasmus Seebach og mange andre. Man kan synge i skolen og i kirken. Man kan synge, når man er sammen med familie og venner. Man kan synge med sit barn, f.eks. når det skal sove, og man kan synge med sin mor eller far, f.eks. når vedkommende er syg eller på plejehjem, og det er svært at føre en samtale.  

Det er bare med at komme i gang. Det er ikke flovt at synge og synge med. Det er flovt og usundt at lade være med at gøre det. Du kan synge med dig selv. Du kan begynde at gå til kor. Du kan foreslå en sang, når du er sammen med andre. Find sangbøger frem. Tag kopier med, og i øvrigt kan man nemt finde både tekster og melodier på en iPhone, eller hvad man nu har.

Der er næppe nogen tvivl om, at sangen gør os godt. Sangen sætter os ind i et fællesskab– også når man synger med sig selv. Med meget stor sandsynlighed føler man sig friere og gladere, når man har sunget og synger, og der er vist aldrig nogen, der har fået det dårligt af det.

Der er et utal af sange, man kan synge. Børnesange, popsange, revyviser, højskolesange, salmer osv. osv. Det er bare med at gå sommeren i møde ved at synge noget mere med sig selv og andre. Du kan begynde i dag eller i aften eller i morgen. Det er bare med at komme i gang. Tra-la-la-la-la.

Bruno Rasmussen, sognepræst i Nærum