Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Hvad er meningen?

Hvad er meningen?


# Klummer
Udgivelsesdato Udgivet mandag d. 7. januar 2019, kl. 12:27
Hvad er meningen?

Af Sognepræst Bruno Rasmussen, Nærum

Er det virkelig meningen, at der skal være en mening med alt, eller er det meningen, at der ikke skal være det? Hvem har i øvrigt sagt, at der skal være en mening eller at der ikke skal være det? Er den mening, man af og til søger, noget, der ligger fast på forhånd, eller er det noget, der bliver til efterhånden, og hvad mener vi, når vi spørger om mening? Mener vi, at der skal være en årsag eller et formål med det, der sker, eller mener vi, at vi selv skal have noget ud af det? Kan noget give mening for nogle, men ikke for andre, kan man spørge, og er det Gud, der skal sørge for at der er en mening, eller giver det mening, at man selv skal gøre det.

Hvad mener vi i øvrigt om følgende: Er der en mening med, at nogle har det værre eller bedre end andre, og er der noget i vores liv, der giver mening, selv om ikke det hele gør det? Giver det mening at leve, selv om ikke alt i vores liv giver mening eller hvad, og hvad glæde har man rent faktisk af mening?

Måske afhænger spørgsmålene af, om man ser på sit liv som et regnestykke, der går op, eller man ser på det som et kunstværk, der har været tabt og har fået ridser og skrammer og skår, men alligevel stadig er smukt. Regner man med livet som en færdig plan, hvor vi hver for sig er elementer i planen, eller ser man på det som et puslespil, hvor der mangler nogle brikker? Måske kan man også tænke, at livet er som en blomst, der vokser og folder sig ud, og først og fremmest bare er til.  

Måske afhænger spørgsmålene også af, hvordan man ser på sig selv og Gud. Er det meningen, at man selv skal kunne svare på, om livet giver mening eller ej, eller er det meningen, at Gud skal kunne gøre det? Giver det altid mening at kunne svare og forklare, og er der noget, man ikke kan forklare og forstå, der alligevel giver mening for os? Giver det mening, at der er mennesker omkring os? Giver det mening at nogen holder af?

Er det meningen, at man skal blive ved med at spørge, selv om man ikke får svar?  Giver det mening at sige godt nytår eller hvad? Godt nytår!