Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Lidt har også ret

Lidt har også ret


# Klummer
Udgivelsesdato Udgivet tirsdag d. 14. februar 2017, kl. 13:10
Lidt har også ret

Af Bruno Rasmussen, sognepræst i Nærum Kirke


Forfatteren Benny Andersen har skrevet et digt, der hedder ”Lidt har også ret”. Det er et kort digt, der viser, at ”lidt også har ret”, og samtidig er det et digt, der siger temmelig meget. I mange sammenhænge gælder det, at ”lidt også har ret”. F.eks. når man dyrker motion, eller når man sparer sammen til noget. Men det gælder som regel også i vores forhold til hinanden.

Det er tit så lidt, der skal til, for at andre kan glæde os, og for at man selv kan glæde andre. En lignende tanke gør sig gældende, når man siger, at ”ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget”. I øvrigt har nogen tilføjet ”og sammen kan vi gøre mere”.

Man kan af og til blive ganske forpustet over alt det, man synes, man skal forholde sig til, og alt det, man synes, man skal gøre. Der er nogen, der siger, at vi jo ikke har plads til alle syrere i Danmark, eller at vi jo ikke kan afhjælpe al nød og elendighed ude i verden. Det kan man ikke være uenig i, men det betyder ikke, at man ikke skal gøre noget som helst. ”Lidt har også ret.” ”Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget, og sammen kan vi gøre mere.”

Søndag den 12. marts samles der ind over hele landet til de fattigste mennesker i verden. Det er Folkekirkens Nødhjælp, der arrangerer indsamlingen, og kirkerne i Rudersdal er også med. Der er brug for både unge og ældre, der vil gå ud og samle ind i et par timer. Man kan gå alene eller sammen med andre. Det, som en enkelt person samler ind, kan være nok til f.eks. at give ”5 familier en køkkenhave, der sikrer mad og indtægt; 25 mennesker midlertidigt husly efter en katastrofe eller 30 flygtningebørn næringsrig mad i en måned”. Man kan melde sig som indsamler i sin egen kirke, men man kan også gøre det til Folkekirkens Nødhjælp. Det er vigtigt at huske, at ”lidt også har ret”. Det gælder både når man samler ind, og når man giver et beløb.

I øvrigt lyder Benny Andersens digt sådan her:
"Meteorer asteroider måner planeter biplaneter stjerner galakser hvirvler rundt i himmelrummet
Jeg kaster brødkrummer ud til fuglene."
(fra ”Sjælen marineret”, 2001)